Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2009 19:08 - Най-впечатляващите природни спектакли
Автор: estet Категория: Туризъм   
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове:
0



Инфо:www.millionaire.bg



Земята е изпълнена със загадки, мистерии и чудеса – единственото, което човек трябва да направи, е да си избере това, което му допада, и да намери най-доброто место, от където да гледа.



Януари

Айсберги в Антарктическия океан

Колкото повече се вглеждате в айсбергите, толкова по странни са. Пред погледа ви се простира безкрайно разнообразие от форми, обагрени в синьо, зелено, сиво и бяло. Абстрактните скулптури се носят през морета и океани. Много от тях пътуват, носени от теченията, докато се разтопят при Южна Джорджия. Тук има армия от ледници, изваяни от вълните в неземни форми.





Февруари

Горили в Руанда

Човешкото в тях ще ви завладее. Вгледайте се в очите на планинските горили и ще откриете, че гледате нещо живо, което носи душа. Националният парк „Волкено” ще ви посрещне с внимание и нескрита радост.





Март

Северното сияние в Норвегия

Aurora borealis се вижда често тук и мнозина дори са престанали да обръщат внимание на този феномен. Но нито един чужденец не бива да пропусне това явление – колкото и добре да познава научното обяснение за него, игрите на светлини, сенки и цветове ще се превърнат в онзи жив небесен език, който местните племена се опитвали да разберат.





Април

Костенурките в Тобаго

Те изпълзяват бавно от вълните и приличат на посетители от друга епоха. Те не са еволюирали много от епохата на динозаврите. Между март и юли стотици женски, които достигат повече от 2 метра се изкачват на брега и снасят около 100 яйца. Това може да отнеме часове, но усещането е поразително.





Май

По следите на бурите

Светкавици, гръмотевици, наводнения – и всичко това е в Грейт Плейнс, мястото с най-много торнада всяка година. Въртящите се фунии хипнотизират търсачите на силни усещания, а ветровете могат да достигнат над 300 км/ч и да изтръгнат къщи от основите им. Следвайте синоптиците и водачите.



Юни

Лава в Италия

На лавата не може да се разчита – дори вулканолозите не успяват да предрекат достатъчно точно кога ще има изригвания. Но Стромболи, на северния бряг на Сицилия, изригва непрестанно вече 2 хиляди години и едва ли ще ви предаде. Експлозиите от кратера изхвърлят лава на десетки метри над земната повърхност.





Косатки във Ванкувър

Жалко за сьомгата. Всяка година стотици от тях се озовават в пролива Джонстоун, където ги очакват двеста косатки. Много от „гостите” на партито не си тръгват.





Август

Кървава баня в Серенгети

Това явление понякога се нарича „най-зрелищната миграция на света”. В действителност това са две миграции. Всяка година много животни навлизат в Масаи Мара (Кения) от юг и срещат хиляди туристи от север. Резултатът е кървав.

Миграционните потоци минават и през по-спокойни места като Танзания.





Септември

Птици над Средиземноморието

Въздушните течения помагат на някои от птиците да се издигнат, но не над водата. Затова хиляди птици прелитат до Африка през Испания и Мароко, над 15 километровия Гибралтарски проток.

Огромните ята птици могат да ви отвеят. Десетки хиляди орли, ястреби, пеликани, щъркели и чапли прелитат над бреговете.





Октомври

Раци на Коледния остров

Гледката е наистина изненадваща: червен килим от големи и неспокойно движещи се раци. Всяка година стотици хиляди раци тръгват от своите дупки към водите на Индийския океан за да осигурят потомството си. Пресичат пътища, градини, полета – всякакво пространство пред погледа докато стигнат до Залива на летящата риба, където намират своите женски.





Ноември

Сепии в Южна Африка

Това е едно от най-вълнуващите океански представления, но малко гмуркачи са чували за него. Хиляди сепии се събират в залива Сейнт Франсис, при Източния нос на Южна Африка. Мъжките изпълняват възхитителни танци, с които искат да впечатлят женските и да ги отведат до пясъчното дъно. Много не успяват, защото са отведени настрани от акули, китове и тюлени, които се грижат на първо място за своята прехрана.





Декември

Пещери във Великобритания

Великобритания има една от най-интересните пещерни системи в света. Промъкнете се в Уукий Хол в Съмърсет или Дан Ир Огоф в Поуис. 


Тагове:   най,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: estet
Категория: Забавление
Прочетен: 359618
Постинги: 39
Коментари: 374
Гласове: 189
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930